事务处

5. 在学校假期时配合校方进行大扫除。
  6. 执行其他由校方指派的相关事务。

Tugasan Pekerja Kebersihan Am

1. Tugasan yang ditetapkan adalah seperti disenaraikan di bawah, Menyapu kawasan kantin, padang dan kesemua kawasan lapang yang sedia ada supaya kawasan tersebut sentiasa dalam keadaan bersih.
  2. Menyapu kawasan koridor, tangga dan tempat-tempat berkenaan di sekolah.
  3. Memungut dan membuang semua sampah dan barang-barang buangan yang ada dalam sekolah setiap hari.
  4. Mencuci tong sampah setiap minggu.
  5. Membersih, mencuci dan mengemas kini keseluruhan sekolah pada masa cuti sekolah.
  6. Lain-lain kerja yang perlu dibuat apabila diberitahu.

事务处保安之职责Tugasan Pegawas

1. Menjaga keselamatan kawasan sekolah.
  2. Selalu mengawal dan menutup pintu besar sekolah melainkan kenderaan melalu-lintasnya dengan kebenaran.
  3. Menghalang orang-orang tanpa urusan rasmi memasuki kawasan sekolah pada bila-bila masa.
  4. Berwaspada terhadap anasir-anasir jahat yang mungkin mencuri masuk ke kawasan sekolah, atau lain-lain kejadian yang tidak diingini berlaku di dalamnya.
  5. Memadamkan lampu-lampu di luar bilik darjah pada waktu siang dan mengunci pintu serta memadamkan semua lampu, kipas dan pendingin hawa dingin di semua bilik darjah selepas waktu sekolah.
  6. Pintu tangga mesti dikunci pada pukul 7.00 petang hingga 6.00 pagi hari esok. Pintu tangga hanya boleh dibuka untuk kakitangan sekolah-sekolah dan orang-orang dengan urusan rasmi.
  7. Tidak membenarkan pelajar-pelajar asrama keluar kawasan sekolah tanpa surat kebenaran daripada Guru Asrama.
  8. Selalu berjaga-jaga apabila menjalankan tugas, sama ada pada waktu siang atau malam.
  9. (Masa bertugas: 7.00am ke 7.00pm @ 7.00pm ke 7.00am) Menolong pihak sekolah mencegah kelakuan tidak baik dalam kalangan pelajar.
  10. Membersihkan dan menyapu kawasan sekolah apabila diperlukan.
  11. Tugas-tugas lain apabila disuruh.